Accéder au contenu principal

UNUL CÎȚU, NU-I DOAR UNUL !?

 

 

Știți că, pe vremea isteriei pandemice de acum 2 ani, domnul CÎȚU, prim ministru, a declarat că unii dintre noi, nemernici recalcitranți care nu ne-am vrut înțepați înainte de a înțelege de ce și în folosul cui, am fi teroriști.

Știți și că, tot pe-atunci, l-am dat în judecată. Exact, noi, unii dintre ăștia înfierați și aruncați la marginea societății de chiar primul om al administrației, al guvernului care exercită, oficial, ”conducerea generală a administrației publice” (citez din site-ul guvernului).

Știți că „administer” – zice vechea limbă latină din care derivă cuvântul ”administrație” – înseamnă deopotrivă agent, ajutător, servitor – dar și, într-un alt sens, instrument. ”Administer” este un cuvânt aproape sinonim cu „minister”, care se traduce, tot de pe-atunci, de la latini citire, prin servitor, îngrijitor, ajutător.

Deci: zic ”al guvernării”, pentru că tocmai ”administer” ăsta avea și are obligația – rezultată din poveștile pe care ni le-au predat la școala de drept într-o vreme, nici aia, prea limpede, dar în care mai existau reguli – de a veghea, echidistant, ca toți să fim ”serviți” în mod egal, în toate, inclusiv în ceea ce privește respectarea drepturilor noastre.

În dosarul intentat de ”teroriști”, CNCD-ul a zis că daaaaa!!! Primul ministru CÎȚU n-a greșit cu nimic, doar a exprimat o opinie, în limita dreptului său absolut la opinie!
Acum, nu mai comentăm lipsa de profesionalism a Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, al cărui președinte nu avea cum să-și țină coloana destul de vertical, cam cât să citescă și el discriminarea din frazele lui CÎȚU, de pe vremea când acesta din urmă era atât de mare și atât de taaaare ! Atâta poate CNCD.

Doar că noi, ăștia arătați cu degetul de fostul CÎȚU-prim ministru, n-am abandonat: ar fi fost culmea, nu ne-a fost frică să ne cerem drepturile (și dreptatea) atunci când nenea ăsta era mare și tare, n-ar fi o prostie să ne oprim acum?
Pentru că eu cred – și mulți alții, ca mine – că un război nu e pierdut când zice un funcționar public, plătit de stat (adică de noi!), că ar fi !

Dar: nu despre procesele în derulare în contra lui Cîțu și a guvernului lui vreau să va istorisesc azi (vă voi ține la curent, detaliat, despre ele, pentru că sunt mai multe), ci despre cât de repede poate fi uitat omu’ politic, chiar de către cei care l-au slujit pe cel care nu ne-a slujit pe noi, poporul român.

Dacă domnul fost prim ministru nu mai e în funcție, a trebuit ca, în dosarele începute pe vremea când avea funcția și care acum ajunseseră în instanțe, să indicăm noua adresă de domiciliu a acestuia pentru că, în mod firesc, scuturându-se ca de un ciulin, Guvernul a zis instanței: nu-l mai puteți cita la noi, nu mai lucrează aici! Și nici nu vă spunem unde să îl citați.

Așa că instanța de judecată care soluționează unul dintre dosare, ne-a trimis la Direcția de Evidență a Persoanelor București să aflăm unde locuiește fostul administrator al țării, de abia cu puțin peste jumătate de an demis, cu tot cu guvernul lui.

Am trimis, la instituția cu pricina, cererea, dar și încheierea de ședință prin care eram îndreptățiți să obținem relații; ba chiar, am trimis pe toate canalele de comunicare, pentru că nu răspundea nimeni.

Am primit răspuns, până la urmă, sub trei impozante semnături. Răspunsul zice așa: că nu pot identifica o persoană, fie ea și fostul prim ministru al României, după locul de muncă al acestuia, deci dacă vrem răspuns, să le punem la dispoziție ”orice alte date pe care le dețineți despre persoana căutată (loc naștere, dată naștere, act de identitate etc), în vederea identificării corecte a acestuia”.

Unu: Dacă aveam datele cerute, le indicam deja, noi sau instanța, din prima, acestei direcții care, teoretic, deține exact datele de identificare pe care ni le-a cerut nouă să i le furnizăm.
Doi: Or, dacă ditamai direcția nu poate identifica un demnitar de rang înalt în propria bază de date (și care nu e o insula într-o instituție oarecare, ci este conexată la un număr impresionant de baze de date ce privesc persoanele fizice), atunci ori baza de date e proastă, ori e proastă numai pentru proștii de români care îi cer, în mod legal, informații despre oamenii deștepți ai țării!
Trei: Sau poate au dreptate: unul Cîțu poate nu-i doar unul, or fi zeci, sute de cîți în București, toți cu bastonul de prim ministru în traistă, gata oricând să fie confundați – de către bieții funcționari publici pe care tocmai ce i-a administrat mareșalul Cîțu – cu unul Cîțu, unicul.

Dar cum să confunzi pe altcineva cu unul care, alături de o șleatcă de miniștri neica-nimeni, ne-a închis în case, ne-a traumatizat bătrânii, ne-a încuiat bisericile, a încuviințat îngroparea morților noștri în saci de plastic, în cimitire în care nu aveam voie să călcăm ca să îi jelim, a închis sau a fost de acord cu închiderea spitalelor și a lăsat oameni să moară fără tratament, a evacuat spitale în miez de noapte și a zis că îi dă afară pe managerii lor dacă nu își aruncă în stradă pacienții, s-a împrumutat cât să mai plătească și copiii copiilor noștri datoria țării, iar în luna în care a condus un guvern interimar, cel demis, a adoptat hotărâri importante, dar pentru care nu mai avea nici o competență, a insultat și ignorant toate hotărârile judecătorești care anulau deciziile demente ale unor slujitori temporali ai nației, în vârful cărora fusese cocoțat el, unicul !

Dar cîți ca el?
Și câți o să mai tot răbdăm noi, atâția cîți ca el?
De ce scriu acum despre toate astea? Pentru că noi, ăștia mulți și prost guvernați, nu avem dreptul să uităm. Știți cum se spune: cine își uită trecutul, este condamnat să îl repete.*
Și pentru că omu’ sfințește locul. Dar locul nu se sfințește, niciodată, el singur.

 

PS: Direcția publică de evidență a persoanei și stare civilă sector 2 București, pe exact aceeași cerere de obținere informații, cu exact aceleași date furnizate de noi, a comunicat imediat instanței adresa domnului Cîțu. Nu am o explicație, doar observ. Că unul, Cîțu e, până la urmă, doar unul.

 

____

* Citat din Nicolae Iorga.

 

 


Posts les plus consultés de ce blog

În justiție contra Injustiție (1)

Încep prin a aminti că art. 1.1. al Codului deontologic al avocatului european statuează că, “ într-o societate întemeiată pe respect față de justiție, avocatul îndeplineste un rol special”, iar îndatoririle acestuia „nu se limitează doar la executarea fidelă a unui mandat în cadrul legii” pentru că “Avocatul trebuie să vegheze la respectul Statului de drept și a intereselor celor ale căror drepturi și libertăţi le apară”.   Prin urmare “misiunea avocatului îi impune acestuia îndatoriri și obligații multiple (uneori aparent contradictorii)”, nu numai față de client, de instanțe sau confrații săi, ci și față de public, pentru care o asemenea profesie liberală și independentă, supusă respectarii normelor pe care ea însăși şi le-a impus, este un mijloc esențial de apărare a drepturilor omului în fața Statului și a altor puteri din societate”. În virtutea statutului meu de avocat, căruia Curtea Europeană a Drepturilor Omului tocmai i-a consfintit, la începutul acestui an,...

CÂND PRIMUL MINISTRU CENZUREAZĂ... SFINȚI

    Noi, câțiva cetățeni români creștin-ortodocși, tocmai ce l-am dat în judecată pe Primul Ministru al României și agenția guvernamentală aflată în subordinea sa. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul București și mai jos am detaliat motivele pentru care am făcut-o. Vă puteți alătura acestui demers contactându-ne pe adresele de email de pe site-ul www.avocatgb.eu.  *   CÂND PRIMUL MINISTRU CENZUREAZĂ... SFINȚI Da, știu, ar fi trebuit să spun: ” când primul ministru cenzurează deciziile privind recunoașterea canonizării unor clerici români” .    O frază mai lungă, mai explicită, dar care spune exact același lucru: cum prim ministrul se bagă în treaba Bisericii Ortodoxe Române și o învață cum să-și declare și, mai ales, pe cine să declare sfânt. De fapt, omițând că nu biserica îi sfințește pe oamenii canonizați, ci întoarcerea lor, desăvârșită, la credință, pe care biserica doar o constată! Dar oricum aș zice-o, din 2005 încoace,   chiar asta ...

Studiu de caz: Când pici în fund în fața Occidentului

          Se spune așa: când  emigrezi, rămâi mereu un emigrant oricât de bine ar părea că te-ai integrat în noua patrie mumă. Peste tot în lume, numitorul comun, ca să nu zic semnul de recunoaștere al emigrantului, este însingurarea. Mai mult sau mai puțin vizibilă, desigur. Prin forța lucrurilor, rămâi mereu un om străin într-o țară străină, tolerat de localnici, asimilat și nu prea. Știu ce spun, lucrez mult cu diaspora. Română – pentru Franța – și franceză – pentru România. Domnul C. este emigrant român în Franța. Lucrează acolo, s-a însurat acolo, are doi copii mici, 4 și 5 ani. A rămas român, el și familia lui, adică niciunul dintre ei nu e cetățean francez, ci toți sunt doar români. Muncitori cu mintea pe ogoarele mereu (aparent) mai mănoase ale altora. Cu timpul, de prea binele pe care l-a extras din cutume, domnul C. și-a părăsit ”maison”-ul și a plecat de acasă cu amanta, ba chiar i-a prezentat-o nevestei și copiilor, sugerând adoptarea ...